PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZLERİ
Randevu : 0532 158 35 55

Site Haritası
Takvim
Çocuk Psikologları

Cinsel Terapistler, 0533 3738123

Uzman Klinik Psikolog Gülten Demirdöven, 05447243650

Çocuk Psikoloğu,0505-7675885

E-mail ile Psikolojik Destek

Terapi Merkezleri,0216-3476003

Terapiler Sitesi

Pedegog Çocuk Gelişim Uzmanı Ergen Psikoloğu Aile Psikologları

pedagog pedagoglar pedegog çocuk pedagogu pedagoji psikiyatri psikiyatri doktorları bebek psikolojisi psikiyatr cocuk gelisimi online psikolog istanbul psikolog psikolog kadıköy psikolog bakırköy psikolog acıbadem psikolog mecidiyeköy psikolog ümraniye psikolog bağdat caddesi mecidiyeköy psikolog şişli psikologpsikolog  taksimpsikolog beylikdüzü psikolog avcılar psikolog gaziosmanpaşa psikolog fatih tuzla psikologataşehir psikologuzman psikologpedagog psikologdr psikologpsikolog drpsikolog doktorpsikolog telpsikolog randevupedagog telefonpsikolog telefonpsikolog terapiklinik psikologmaltepe psikologçamlıca psikologüsküdar psikolog

Aile,İlişki ve Evlilik Danışmanı 0533 373 81 23
danisman724@hotmail.com
KENDİ KENDİNİZİN MOTİVASYON KOÇU OLUN
02/09/2020
KENDİ KENDİNİZİN MOTİVASYON KOÇU OLUN

Bir gün çok ihtiyacım olduğunda nasıl motive olacağımı düşünürken, arkamda beni motive eden biri olsa, çok daha başarılı olabileceğimi fark ettim. Ama çoğu kimse bana bu konuda yardımcı olamadığı için, bunu kendi kendime yapmaya başlayıp kendimden motorlu bir insan oldum.
 
Kendi kendinizi motive etme konusunda Wayne Dyer şöyle der : “Ya çaresiz olun ya da kendinizi motive edin. Ne yapılması gerekiyorsa, bu her zaman sizin seçiminizdir.” 

Zig Ziglar ise sürekli sürekli motivasyonunuzu koruma konusunda şöyle yol gösterir: “İnsanlar genellikle motivasyonun devam etmediğini söylerler. Duş almak da öyledir ve bu yüzden günlük olarak yapılmasını önerirler.”

Bazı günler motive olmuş ve hazır bir şekilde uyanırsınız. Bazı günler ise kalkmakta bile zorlanır, dışarı çıkmak ve içinizdeki o arzuyu keşfetmek istemezsiniz. En azından çoğu insan böyle. Bu yüzden son yıllar içerisinde yaptığım araştırmalar sonucunda beni harekete geçiren ve işleri yapmamı sağlayan basit ve akıllıca stratejiler keşfettim. 
İşte, sizlere kendi kendinizin motivasyon koçu olmak ve kendinizden jeneratörlü olmak için kullanabileceğiniz yöntemler : 

1. Gerekirse işe motivasyonsuz başlayın. Sadece başlayın ve motivasyonu daha sonra oluşturmaya çalışın. Başlamak için motive olmayı beklemenize gerek yok. Eğer her gün düzenli bir şekilde çalışmak istiyorsanız, bunu başarmak için bazı günler çabalamanız gerekecektir. Ve komik olan şey ise, bir süre çalıştıktan sonra işlerin çok kolay ve eğlenceli olduğunuzu fark edecek olmanız ve motive olmaya başlamanızdır. Mutlaka “Motivasyon Hakkında Bilmeniz Gerekenler” yazımı okuyun:

2. Zorluklara karşı hızlı başlangıç yerine kademeli ve etaplara bölerek başlayın. Eğer daha büyük şeyler sizi zorluyorsa, küçük başlayın. Eğer bir proje veya görev gözünüzde büyüyorsa ve bunu yerine getirmek sizin için işkenceye dönecekse bunu küçük aşamalara bölün ve ardından birinden başlayarak, ilerlemeye devam edin.

3.  Zorlu yollara gerekirse istikrarlı bir şekilde minik adımlarla devam edin. Eğer küçük adımlar da sizi zorluyorsa, minik adımlarla devam edin. Büyük bir projeyi küçük parçalara bölmek hala sizi zorluyorsa, o zaman daha da küçük parçalara bölün. Birkaç küçük adım atın. Hepsi bu kadar. Önemli olan şey ilerlemeye devam etmek ve ilerleme için bir momentum meydana getirmektir. 

4. Dikkat ve odaklanmanızı istikrarlı bir şekilde güçlendirin. Günlük hayatınızdaki dikkat dağıtıcıları azaltın. Etrafınızda kolayca dikkatinizi dağıtacak şeyler olduğunda odaklanmanız daha da zorlaşacaktır. Bu yüzden ofisinizin kapısını kapatın. Zorlu süreçlerde gerekirse cep telefonunuzun sesini kısarak iş yerinizde veya evinizde kendinizden uzak bir yere koyun.

5. Etrafınızdaki insanlara sizi yapıcı değerlendirmeleri için yetki verin. Hayatınızdaki insanların sizi değerlendirmesini sağlayın. Arkadaşlarınızla konuşarak onlardan, sürekli olarak sizi ve ilerlemenizi takip etmelerini isteyin. Bunu yaparak birçok şeyden kurtulacak ve önünüze çıkan ilk engelde pes etmeyeceksiniz. 

6. Hayatınızdaki insanların sizi motive etmesine izin verin. Her zaman karamsar veya bir şeyin kötü kısmını düşünen negatif insanlar ile daha az zaman harcayın. İstekli ve motive olmuş insanlarla daha fazla zaman geçirin ve enerjilerinin size de bulaşmasına izin verin. 
7. Tanımadığınız insanların sizi motive etmesine izin verin. Kendinizi asla sadece yakınınızdaki insanlar ile motive etme konusunda sınırlandırmayın. Piyasada tonlarca motive edici kitap, blog ve başarı hikayeleri bulunuyor ve bunlar size de dokunarak, motivasyonunuzu yenilemeye yardımcı olabilir. 

8. Size enerji veren müzikleri dinleyin. Enerjim veya motivasyonum azalmaya başladığında yaptığım en basit şeylerden birisi, bir şekilde bana ilham verecek müzikleri dinlemeye başlamaktır. Birkaç şarkı ile bir ara vermek veya çalışırken bunları dinlemek genelde çok işe yaramaktadır. Mutlaka okuyun: Çalışırken Dinleyebileceğiniz Üretkenliğinizi Artıracak Müzikler 

9. İyimser olun. Kötümserlik hem enerjinizi hem de motivasyonunuzu emer. Ancak öte yandan olumlu ve yapıcı düşünce tarzı size enerji verir ve motivasyonunuzu yeniler. Bu yüzden olumsuz gibi görünen bir durumu fark ettiğinizde kendinize şu gibi sorular sorun: Bununla ilgili iyi olan şey nedir? Ve burada gizlenmiş olan fırsat nedir? 

10. Hata yaptığınızda kendinize karşı iyi davranın. Başarısız olduğunuzda veya hata yaptığınızda tek sorumlunun kendiniz olduğunu düşünmek çok kolaydır. Ancak tecrübelerim doğrultusunda bunun çok da işe yaradığını söyleyemem. Sadece daha kötü hisseder ve daha az motive olursunuz. Bu yüzden bir sonraki seferinde şunu deneyin: Kendinize iyi davranın ve kendinizi yeniden devam ettiğiniz yola sokun. Mutlaka okuyun: Mutlu değilseniz şikayet etmeyi bırakın ve harekete geçin! 

11. Başarısızlık hakkında yapıcı olun. Başarısızlıklarınızı daha da değerli bir şey yapmak ve daha az can yakıcı olmalarını sağlamak için onlar hakkında yapıcı olun. Tökezlediğinizde kendinize şunu sorun: Bu hatadan öğrendiğim şey ne? Ardından bundan ders alarak, kendinizi geliştirmeye yardımcı olacak şey ne ise onu yapın. 

12. Kendinizi kendiniz ile kıyaslayın ve ne kadar ileri gittiğinizi görün. Kendinizi ve motivasyonunuzu sizden çok daha ileride olan başkaları ile karşılaştırarak, moralinizi asla bozmayın. 

13. Dostane bir şekilde rekabet edin. Okulda veya iş yerindeyken, sıkıcı veya tekrarlayan bir görevi yerine getirmek için bir arkadaşınız ile dostane bir rekabet içerisine girin. Bu rekabet hissi bile işleri canlandırmanıza yardımcı olacaktır. Ve ekstra motivasyon için dilerseniz kazananın diğerinden bedava dondurma kazanacağı küçük bir ödülü de işin içine dahil edebilirsiniz. 

14. Ne için çalıştığınızı kendinize hatırlatın. Motivasyonunuzu kaybettiğinizde ve enerjiniz düşük olduğunda bir şeyi niçin yaptığınızı unutmak çok olasıdır. Bu yüzden iki dakikanızı ayırın ve çalışmanızı sağlayan 3 ana nedeni bir kağıda yazın. Bu notu her gün görebileceğiniz bir yere koyun veya motivasyona ihtiyaç duyduğunuzda kolayca erişebilmeniz için bunu cep telefonunuza kaydedin. 

15. Nelerden uzaklaştığınızı kendinize hatırlatın. Aynı zamanda kendinizi mevcut yolda kaldığınızda karşılaşacağınız olumsuz etkileri hatırlatarak da motive edebilirsiniz. Kendinize şunu sorun: Eğer bu yolda bir yıl daha devam edersem, bunun ne gibi sonuçları olacak ve nelerden kurtulmuş olacağım? Ya beş yıl daha devam edersem? Geçmiş yıllarda bu egzersiz, bazı şeylere başlamam konusunda beni çok motive etmişti. 

16. Sahip olduklarınıza minnet edin. Motivasyonunuz azalmaya başladığında hayatınızı olumsuz bir bakış açısı ile değerlendirmeniz oldukça kolay olacaktır. Elinizdeki şeylere ve kim olduğunuza odaklanmak ve aynı zamanda olumlu bakış açınızı ve motivasyonunuzu arttırmak için kendinize şunun gibi bir soru sorun: Hayatımda elde ettiğim ve minnet duyabileceğim üç şey nedir? Örneğin benim yanıtlarım şunları içeriyor: Başımın üzerinde bir çatı olması, temiz su ve uzun süre açlık hissetmemem. 

17. İşleri karıştırın. Rutin motivasyonunuzu öldürecektir. Bu yüzden işlerinizi karıştırın. Bir işi yapmak için kendiniz veya bir başkası ile rekabet edin. Spor yaptığınızda bile aynı hareketleri tekrarlamak yerine, hareketlerin sırasını karıştırın. Normalde dinlemediğiniz müzik yayınlarını dinleyin. Yeni girdi ve farklılık motivasyonu yüksek tutmak (veya yenilemek) için harika yöntemlerdir. Mutlaka okuyun: Rahatınızı Kaçırmasına Rağmen Sizi Daha Başarılı Yapacak Şeyler.

18. Çalışma alanınızı toplayın. Masanızı temizlemek için birkaç dakikanızı ayırın. Derli toplu ve minimalistik bir çalışma alanının daha net bir şekilde düşünmeme yardımcı oluyor ve kendimi bir sonraki görev (veya adım) için daha odaklanmış ve hazır hissetmemi sağlıyor. Mutlaka okuyun: Başarılı Girişimcilerin Çalışma Masaları 

19. Yapılacaklar listenizde sadece birkaç iş olsun. Fazlaca doldurulmuş yapılacaklar listesi gerçekten de bir motivasyon emici olabilir. Bu yüzden mevcut yapılacaklar listenizi tek bir göreve kadar azaltın. Sizin için şu anda yapılması gereken en önemli olanı veya halihazırda üzerinizde çalıştığınız olanı listenizde tutun. Ardından büyük, küçük veya minik bir adım atarak başlayın. Ve diğer listeyi göremeyeceğiniz bir yere koyun ve o listedeki görevleri bir bir güncel listenize alın. Mutlaka okuyun: Aynı Anda Birçok İş Yapmak Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler 

20. Mola vermeyi unutmayın. Günlük motivasyonumu öldüren şeylerden birisi de hiç durmadan çalışmaktır. Bunun yerine her saat en az 45 dakika çalışın ve geri kalanını da atıştırmak, dışarı çıkıp temiz hava almak ve biraz esnemek için kullanın. Enerjiniz, odağınız ve motivasyonunuz daha uzun süre süreceğinden dolayı muhtemelen bir gün içinde daha çok çalışacaksınız ve işlerinizin de kalitesi artmış olacak. Mutlaka okuyun: Başarının Gizli Anahtarı: Dinlenmek ve Rahatlamak 

21. Hedefinizin boyutunu ayarlayın. Eğer hayatınızdaki büyük bir amaç size yük oluyorsa, yeniden motivasyonunuzu kazanmak için bunu daha küçük amaçlara bölün. Ve eğer daha küçük amaçlar, daha büyük şeyler hedeflemeniz için yeterince ilham verici olmazlar ise, bunları biraz daha büyük amaçlara dönüştürün ve motivasyonunuzu nasıl etkilediklerini takip edin. 

22. Egzersiz yapın. Egzersiz yapmak sadece bedeninizi etkilemez. 20-30 dakikalık bir hafif ağırlık kaldırma egzersizinin geriliminizi ve stresi azalttığı ve daha çok odaklanmanıza yardımcı olduğu kanıtlanmış bir gerçektir. Mutlaka okuyun: Egzersiz Yapmak Sizi Paradan Daha Çok Mutlu Ediyor! 

23. Başarılarınıza bakmak için iki dakikanızı ayırın. Gözlerinizi kapatın ve en büyük başarılarınıza (hayatınızın hangi alanında olursa, olsun) ait anıların gözlerinizin önüne gelmesini sağlayın. Bu olumlu anılarınızın motivasyonunuzu arttırmasına izin verin. 

24. Kendinizi ödüllendirin ve başarınızı kutlayın (ne kadar büyük veya küçük oldukları fark etmiyor). Eğer bir görevi veya projeyi bitirdikten sonra kendinize vereceğiniz güzel bir ödül varsa, bu gibi durumlarda motivasyonunuz artma eğilimindedir. Örneğin yaptığınız şey ile ilgili bir dakikanızı kendinizi takdir etmeye ayırmak veya başarınızı bir başkasına anlatmak motivasyonunuzu ve olumlu düşünme şeklinizi canlı tutar. Bu yüzden olumlu düşünün ve motivasyonunuzu yükseltin. 

25. İşe başlamadan önce biraz araştırma yapın. Gitmek istediğiniz yere varmış ve yapmak istediğiniz şeyleri yapmış insanlardan bir şeyler öğrenmek hata yapmaktan kaçınmanıza yardımcı olur. Ve başarı için daha gerçekçi bir tabloyu gözlerinizin önüne serer. Bu, işlerin istediğiniz gibi gitmediği zamanlarda motivasyonunuzu kaybetmemeniz için çok önemlidir. 

26. Meditasyon için iki dakikanızı ayırın. Zihnim yorulduğunda veya bitkin düştüğümde, enerjim ve motivasyonum azalır. Bu yüzden akşamları (veya gerektiği zamanlarda) gözlerim kapalı bir şekilde otururum ve iki dakika boyunca sadece nefesime odaklanırım. Bu zihnimi temizler ve bedenimdeki gerginliği alır. Mutlaka okuyun: Meditasyon Nasıl Yapılır? 

27. Doğayı ziyaret edin. Bana yeni bir enerji ve motivasyon veren şeylerden birisi de hayatı olduğu gibi kabul etmektir. Bu yüzden ormanda veya deniz kenarında sıklıkla yürürüm ve o esnada sadece doğanın içinde ve orada olurum. Temiz hava dışında başka özel hiçbir şey düşünmem.

28. Sizi motive edecek eğitici-öğretici-terapötik hikayeler okuyun. Aşağıda Jerry’ nin hikayesi’ ni bulacaksınız;

Jerry, çevresindekilerin çok sevdiği insanlardan biriydi. Keyfi her zaman yerindeydi. Çünkü her zaman söyleyecek olumlu bir şeyler bulurdu. Hatta bu huyu nedeniyle bazen etrafındakileri çıldırtırdı bile!
Birisi nasıl olduğunu sorsa; "Bomba gibiyim" diye yanıt verirdi hep. Jerry, doğal bir motivasyoncuydu.
Yanındaki insanlardan biri kötü bir gündeyse yanına koşar, duruma nasıl olumlu bakılacağını anlatırdı.
Bu tarzı fena halde düşündürüyordu beni. Bir gün sordum; "Nasıl oluyor da, her zaman, her koşulda bu kadar olumlu bir insan olabiliyorsun?" diye...
"Her sabah kalktığımda kendi kendime; 'Jerry bugün iki seçimin var. Havan ya iyi olacak ya da kötü!' derim. Her zaman havamın iyi olmasını seçerim. Kötü bir şey olduğunda yine iki seçimim var. Kurban olmak ya da ders almak. Ben başıma gelen kötü şeylerden ders almayı seçerim. Birisi bana bir şeyden şikâyete geldiğinde, yine iki seçimim var. Şikâyetini kabul etmek ya da ona hayatın olumlu yanlarını göstermek. Ben olumlu yanlarını göstermeyi seçerim."
"Yok yahu" diye dalga geçtim. "Bu kadar kolay yani..."
"Evet... Kolay..." dedi Jerry.
"Hayat seçimlerden ibarettir. Her durumda bir seçim vardır. Sen her durumda nasıl davranacağını seçersin!"
Jerry'nin bu sözleri beni oldukça etkilemişti.
Onu uzun yıllar görmedim. Ama hayatımdaki talihsiz olaylara dövünmek yerine olumlu seçimler yaptığımda hep onu hatırladım. Yıllar sonra Jerry'nin başına çok talihsiz bir olay geldi. Soygun için gelen hırsızlar Jerry'yi delik deşik etmişler.
Ameliyatı 18 saat sürmüş, haftalarca yoğun bakımda kalmış.
Taburcu edildiğinde kurşunların bazıları hâlâ vücudundaymış.
Ben onu olaydan altı ay sonra gördüm.
"Nasılsın?" diye sorduğumda; "Bomba gibi" dedi.
"Olay sırasında neler hissettin Jerry?" dedim.
"Yerde yatarken iki seçimim var diye düşündüm.
Ya yaşamayı seçecektim ya ölümü. Ben yaşamayı seçtim.
Ambulansla gelen sağlık görevlileri harika insanlardı.
Bana hep 'iyileşeceksin merak etme' dediler.
Ama acil servisin koridorlarında sedyemi hızla sürerken
doktorların ve hemşirelerin yüzündeki ifadeyi görünce ilk defa korktum. Bu gözler bana 'Bu adam ölmüş' diyordu.
Bir şeyler yapmazsam, biraz sonra ölü bir adam olacaktım.
Kocaman bir hemşire yanıma yaklaştı ve bağırarak,
herhangi bir şeye ihtiyacım olup olmadığını sordu.
'Var' diye yanıt verdim.
Doktorlar ve hemşireler merakla sustular.
Derin bir nefes alarak kendimi topladım ve bağırdım:
'Benim kurşunlara alerjim var!..'
Gülmeye başladılar.
Tekrar bağırdım;
'Ben yaşamayı seçtim.
Beni bir canlı gibi ameliyat edin. Otopsi yapar gibi değil.'
Jerry, sadece doktorların büyük ustalıkları sayesinde değil, kendi olumlu tavrının da büyük katkısı ile yaşadı.
Yaşaması bana yeni bir ders oldu. Her gün hayatımızı dolu dolu yaşamayı seçme şansımız ve hakkımız olduğunu ondan öğrendim ve de her şeyin kendi seçimlerimize bağlı olduğunu..."

Şimdi önünüzde iki seçiminiz var:
1. Ya bu yazıyı okuyup, bir kenara atacaksınız!
2. Ya da birileriyle paylaşacaksınız!
Ben seçimimi yaptım. Siz değerli okurlarımla paylaştım. Eğer “Kendi kendinizin motivasyon koçu olma yolları” konusunda sorularınızı Whatsapp’ tan 05447243650 den bana yazarak veya arayarak sormanızı bekliyorum.
Ya Siz? Siz ne yapacaksınız?


390 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ÖZSEVGİ & KARI-KOCA SEVGİSİ - 18/11/2024
Özsevgi ile eşimize olan sevgi dengesini nasıl dengeleriz?, Bunun için neler yapmalıyız?, Neler yapmamalıyız?
"İLİŞKİLERİNİZİ ÖLDÜREN 5 ŞEY: - 03/11/2024
1. Karşı tarafı değiştirmeye çalışmak, 2. Onu anlamak için artık çaba sarf etmemek,
ŞEHİTLİK - 27/10/2024
Şehit Olma Nedir?, Şehitlik Mertebesine Nasıl Ulaşılır?, Şehit Olmanın Psikolojik, Pedagojik, Sosyolojik, Milli Manevi Yorumları Nelerdir?,
KINA GECESİNİN GELİN, DAMAT, EBEVEYNLER VE ARKADAŞLAR İÇİN PSİKOLOJİK ANLAMI NEDİR? - 20/10/2024
Kına gecesi, kültürel ve geleneksel bir etkinlik olup, gelin ve damadın hayatındaki önemli bir dönüm noktasını temsil eder.
PSİKOLOJİSİ BOZUK OLANLAR NE GİBİ HAYAT KOÇLUĞU ALABİLİRLER? - 14/10/2024
Psikolojik sorunlar yaşayan bireyler için Hayat Koçluğu hizmetleri, destekleyici bir yaklaşım sunabilir. Ancak bu hizmetlerin, profesyonel psikoterapi veya psikiyatri tedavisi ile birlikte değerlendirilmesi önemlidir.
YALNIZLİK VE SAĞLIK KONULARINDA YÜKSEK KAYGILARIM VAR. - 09/10/2024
Soru:Yalnızlik ve Sağlık konularında yüksek kaygılarım var , bunun için neler önerirsiniz, örneklerle açıklar mısın?
KARI-KOCA İLİŞKİLERİNİN MÜKEMMEL OLMASI İÇİN GEREKEN AİLEVİ DEĞERLER - 30/09/2024
Karı-koca ilişkilerinin mükemmelliği ve sağlam temeller üzerine kurulabilmesi için aile değerleri, ilişkinin sağlıklı, saygılı ve sevgi dolu bir şekilde ilerlemesine yardımcı olan temel prensiplerdir.
ARASTİRMALARA GORE İNTERNET FENOMENLERİ DAHA COK NEDEN İNTİHAR EDİYOR? - 27/09/2024
İnternet fenomenlerinin intihar oranlarının yüksek olmasının birkaç nedeni bulunmaktadır. İşte bu nedenlerden bazıları:
ARASTİRMALARA GORE İNTERNET FENOMENLERİ DAHA COK NEDEN İNTİHAR EDİYOR? - 27/09/2024
İnternet fenomenlerinin intihar oranlarının yüksek olmasının birkaç nedeni bulunmaktadır. İşte bu nedenlerden bazıları:
 Devamı
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam201
Toplam Ziyaret412600
Köşe Yazıları
Aile Evlilik Çift Terapisti 0533 373 81 23
5 Yaş Çocuğu

Aile Evlilik Çift Terapisti Fulya Güner 05333738123
OKB’nin Nedenleri..

Aile ve Çift Danışmanı Psikolog Atakan Şahin 05057675885
Anksiyete ve baş etmenin yolları

aile ve çift danışmanı sinem sayışman 05057675885
METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUK TESTİ

Avukat yasin gedikli 0505 767 5885
BAŞARI ÖYKÜMÜZ

BARIŞ YILMAZ
- ANLAŞILMAK İSTEYEN KADIN NE YAPMALI –

Bireysel Aile Psikolog Fulya Beyribey +90 (546) 932 46 24
ÇOCUK VE ERGENLERDE OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK

çocuk gelişim uzmanı Suzan SEVİNDİK
ÇOCUKLAR NEYİ UNUTMAZ

Dr. Mehmet A. Eroğlu Yaşam-Eğitim Koçu 0544 7243650
İkigai

evlilik cinsel terapist nesrin örek 05057675885
Cinsel isteksizlik nasıl ele alınmalı ve tedavi edilmelir?

İSTANBUL YAŞAM KOÇU YÜKSEL KÖKSAL05354336620
BERTRAND RUSSELL’IN ‘MUTLU OLMA SANATI’ İSİMLİ KİTABINDAN ÇIKARILACAK 6 DERS

istanbul yaşam koçu 05321583555
KENDİNİ GERÇEKLEŞTİREN KEHANET

Kişisel gelişim testleri 0505 767 5885
- Başkalarıyla Yaşayabilme Testi -

Psikolog Nagehan Erçakar
PSİKOLOG VE PSİKİYATRİST KİMDİR?

Psikolog Buse Yeğin
YEME BOZUKLUĞU NEDİR?

Psikolog Hulya Aydoğan 0532 158 35 55
NARSİSTİK KİŞİLİK BOZUKLUĞU

Psikolog Pedagog Aile Evlilik ve çift terapisi
Dr. Psk. Aile Evlilik Çift Danışmanı Ekrem ÇULFA hakkında yazılan yorum, tavsiye, öneri ve faydalar

Psk. Dan. Furkan Çulfa 0544 724 36 50
Okula Gitmenin Psikolojik Olarak Olumlu Katkıları Nelerdir?

Sosyolog Merve Ege tel 0505 767 5885
İntihar

Uzman Klinik Psikolog Hatice Büşra KARA 05557493919
DEPRESİF GENÇLER VE DEPRESİF EBEVEYNLER

Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS
Kendi Varlığını Duyurma Haykırışı: Saldırganlık ve Kızgınlık

uzman klinik psikolog sabiha ışık 05301221102
Antisosyal Kişilik Bozukluğu

Uzman Psikolog Gülşah Babaoğlu
Profesyonel yardım alanların ve bu desteği veren Çocuk Ergen Psikologu, Çocuk Ergen Pedagogu 3

Uzman Psikolog Hakan ÖZBAYİS-0533 373 8123
PSİKOTERAPİ NEDİR?

Uzman Psikolog Çağla Tekeli
Bağlanma Korkusu

Yasam Koçu Öğrenci Koçu istanbulda Ayşim Çulfa
Ebeveynler Çocuklarının Karne Notları İle ilgili Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalılar?

YAŞAM AİLE KOÇU DİLRUBA GÜNDÜZ 05301642034
BEN DEĞİL BİZ OLABİLMEK

YAŞAM KOÇU ÖĞRENCİ KOÇU SİNAN SEYFİ YETKİNER
STRES YÖNETİMİ

Uzman Klinik Psikolog Gülten Demirdöven 0216-3476003
BOŞANMALAR ÇOCUKLARI NASIL ETKİLİYOR?

Uzman Klinik Psikolog Pedagog Gülten Demirdöven Kadıköy 0544-7243650
BAZI İNSANLAR NEDEN YALAN SÖYLERLER?-2

Psikolog Esra Gökcen 0533-3738123
YAŞAM KOÇUNA GİTMENİN FAYDALARI

Aile,İlişki ve Evlilik Danışmanı 0533 373 81 23
ÖZSEVGİ & KARI-KOCA SEVGİSİ

Nesrin Örek Aile,Çift,İlişki ve Bireysel Danışmanlık
Çocuklarda Davranım Bozuklukları

Hipnoz Eğitimi 0544-7243650
HİPNOZ EĞİTİMİ SEMİNERLERİ

Psikolog Didem Pedagog İstanbul
BEBEK VE MÜZİK

Pedagog Barış Çakır (Çocuk Psikoloğu)
SINAV KAYGISI İLE BAŞETME KONUSUNDA BAZI ÖNERİLER

Misafir Kalemler
Erkekler Her Zaman Cinselliğe Hazır mıdır?

Öğrenci Koçları,05447243650

Psikiyatriste Danışın,0505-7675885

Psikolojik Danışmanlar Sitesi

Psikologlar Sitesi, 05447243650

Yaşam Koçları,05333738123

Hava Durumu
Saat
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.425434.5633
Euro36.250536.3957