PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZLERİ
Randevu : 0532 158 35 55

Site Haritası
Takvim
Çocuk Psikologları

Cinsel Terapistler, 0533 3738123

Uzman Klinik Psikolog Gülten Demirdöven, 05447243650

Çocuk Psikoloğu,0505-7675885

E-mail ile Psikolojik Destek

Terapi Merkezleri,0216-3476003

Terapiler Sitesi

Pedegog Çocuk Gelişim Uzmanı Ergen Psikoloğu Aile Psikologları

pedagog pedagoglar pedegog çocuk pedagogu pedagoji psikiyatri psikiyatri doktorları bebek psikolojisi psikiyatr cocuk gelisimi online psikolog istanbul psikolog psikolog kadıköy psikolog bakırköy psikolog acıbadem psikolog mecidiyeköy psikolog ümraniye psikolog bağdat caddesi mecidiyeköy psikolog şişli psikologpsikolog  taksimpsikolog beylikdüzü psikolog avcılar psikolog gaziosmanpaşa psikolog fatih tuzla psikologataşehir psikologuzman psikologpedagog psikologdr psikologpsikolog drpsikolog doktorpsikolog telpsikolog randevupedagog telefonpsikolog telefonpsikolog terapiklinik psikologmaltepe psikologçamlıca psikologüsküdar psikolog

Aile,İlişki ve Evlilik Danışmanı 0533 373 81 23
danisman724@hotmail.com
MMPI Minesota Kisilik Testi Eğitimi ile İlgili Sorular Cevaplar
19/10/2020
MMPI Minesota Kisilik Testi Eğitimi ile İlgili Sorular Cevaplar
1. Geçerlilik alt ölçeklerinde F değeri kaç olursa, patoloji düşünmeliyiz?
F değeri 65 T üstündeyse; klinik alt ölçeklerin birinde bir yükselme olabilir. F 65 T' in üstündeyse, patoloji düşünüyoruz.

2. Klinik ölçeklerde batık sınır nedir ve batık sınırlar, bizlere neyi ifade eder?
Batık profil ; klinik alt ölçeklerin 40' larda ve daha altında olmasını ifade eder. İşte bu durumda, kişinin herhangi bir psikopatalojiye dair bilgi vermediğini anlayabiliriz ve rapora öyle yazarız. Aynı zamanda F değeri 1 olursa..(30-35' lere tekamül ediyorsa)

3. Klinik alt ölçeklerde Borderline için, bir alt ölçek bulunmuyor. Hangi durumda, Borderline olur?
Eğer 6' dan 9' a kadar ( pd,pt,sc,ma ) hepsi 70' in üstündeyse, o zaman Borderline diyebiliriz.

4. Ruhsal ön muayenede; danışanda edindiğimiz izlenimleri de rapora ekleyebiliyor muyuz?
Elbette. Raporun sonuna bir uzman olarak görüş eklememiz mümkün. MMPİ' da yer alan klinik alt ölçeklerden farklı olarak bir psikopataloji düşünüyorsak danışan hakkında; o vakit raporun sonunda şöyle bir cümle kullanabiliriz: Ruhsal ön muayene de dikkate alınarak .......... izlenimi edinilmiştir ya da düşünülmektedir ( bu nedenle farklı testler ve görüşme ile detaylı araştırmanın yararlı olabileceği düşünülmektedir).

5. Örneğin; depresyonu olan bir danışan ile karşı karşıyayız. Fakat testte bunu yansıtmamış, depresyonunu gizlemek istiyor o zaman ne yapmak gerekir?
Demin de bahsettiğim gibi , eğer böyle bir durum varsa, danışanın görünüşünden, konuşmasından, yüz ifadesinden vs. depresyonda olduğunu çıkarabiliriz. Zaten böyle bir kişi eğer depresyonunu sakladıysa , L puanı da yüksek çıkar. Biz de raporun sonucunda diyebiliriz ki: kişide ajite depresyon olabilir, bu nedenle kişiye depresyon ile ilgili testler yapılması gerekmektedir. Detaylı görüşmeler ve araştırmalar kişiye daha faydalı olacaktır şeklinde.
 6. Nevrotik üçlü ve psikotik üçlü klinik alt testlerde neyi ifade eder?
Hipokondriazis, depresyon, histeri, psikotik sapma ve kadınlık-erkeklik ( nevrotik üçlüdür )
Paranoya, psikasteni, şizofreni, hipomani, sosyal içe dönüklük ( psikotik üçlüdür ) 

7. Tüm maddeler doğru yanıtlanırsa ne olur?
Tüm maddeler doğru yanıtlanmış olursa, F puanı çok fazla yükselmiş olur. L ve K' ya da bakarız bu durumda. Eğer L ve K ; 50' nin iyice altındaysa; 6,8 yani paranoya ve şizofreni klinik alt ölçeği sivrilerek psikotik bir eğilimi gösteriyor demektir.

8. Tüm maddeler yanlış yanıtlanırsa ne olur?
Tüm maddeler yanlış yanıtlanırsa; L, F ve K yükselmiş olabilir (80-90 arasında) , bu durumda da klinik ölçeklerde " nevrotik eğilim " araştırmak doğru olacaktır.

9. Kendini iyi gösterme ve kötü gösterme nedir? Bu durumlarda , MMPİ' da nasıl bir profil görünümü olur?
Kendini iyi gösterme ve kötü gösterme durumunu anlamak için L,F ve K geçerlilik alt ölçeklerine bakarız.
İyi göstermede ters vadi elde edilir "V" şeklinde. Olduğundan iyi görünme çabalarının en açık belirtisi; F puanı 40-50 arasında iken; L (örn:70) ve K (70-80 arasında) ' nın birlikte yükselerek, L, F ve K üçlüsünün "V" şeklini almasıdır. Klinik ölçeklerden çoğunun  T puanı 30-50 arasında olup, en yüksek sıklıkla 5' tir( yani MF puanıdır).

Kötü göstermede düz vadi  elde edilir. Olduğundan kötü gösterme çabalarının ( hasta numarası yapar) en açık belirtisi; F puanının sıklıkla 100' ün üzerinde olması ve L ve K puanlarının ortalamanın biraz altında olması.
Örnek: F 110 ise L ve K 40-50 arasında.
 
Questions About MMPI Education Answers 1. What is the F value in validity subscales, we should consider pathology?
If the F value is above 65 T; There may be an increase in one of the clinical subscales. If F is above 65 T, we consider pathology.

2. What is sunken boundary on clinical scales and what does sunken boundaries mean to us?
Sunken profile; refers to clinical subscales being in the 40s and below. In this case, we can understand that the person does not provide information about any psychopathology and we write it in the report. At the same time, if F value is 1 .. (if it evolves to 30-35)

3. There is no subscale for Borderline in clinical subscales. In what case would it be Borderline?
If 6 to 9 (pd, pt, sc, ma) are all above 70, then we can call it Borderline.

4. In the mental pre-examination; Can we add the impressions we get from the client to the report?
Of course. It is possible to add an expert opinion at the end of the report. If we think of a psychopathology different from the clinical subscales in MMPI, about the client; Then we can use the following sentence at the end of the report: Considering the mental pre-examination, the impression of .......... has been obtained or is considered (for this reason, detailed research with different tests and interviews is thought to be useful).

5. For example; We are dealing with a client with depression. But in the test he did not reflect this, he wants to hide his depression, then what should be done?
As I mentioned before, if there is such a situation, the client's appearance, speech, facial expression, etc. We can deduce that he is depressed. Anyway, if such a person hid his depression, his L score would also be high. As a result of the report, we can say that: The person may have agitated depression, so the person should be tested for depression. Detailed interviews and research will be more beneficial to the person.
 6. What does neurotic triad and psychotic triad mean in clinical subtests?
Hypochondriasis, depression, hysteria, psychotic deviation and femininity (neurotic triad)
Paranoia, psychosis, schizophrenia, hypomania, social introversion (psychotic triad)

7. What happens if all items are answered correctly?
If all items were answered correctly, the F score would have risen too much. L and K 'or we look in this case. If L and K; Well below 50; 6,8 means paranoia and schizophrenia clinical subscale tapering and showing a psychotic tendency.

8. What happens if all items are answered incorrectly?
If all items are answered incorrectly; L, F, and K may be elevated (between 80-90), so it would be appropriate to investigate "neurotic tendency" on clinical scales.

9. What is showing yourself good and showing yourself bad? In these cases, what kind of profile view would there be in MMPI?
We look at the L, F and K validity subscales to understand the self-portrayal and bad self-representation.
In good display, reverse valley is obtained in "V" shape. The clearest sign of efforts to look better than they are; While the F score is between 40-50; L (eg: 70) and K (between 70-80) rise together and the trio of L, F and K take the "V" shape. Most of the clinical scales have a T score between 30-50, with the highest frequency of 5 (ie MF score).

A flat valley is obtained when showing bad. The most obvious symptom of attempts to make it look bad (patient pretends to be); Often the F score is above 100 and the L and K scores are slightly below average.
Example: If F 110 is between L and K 40-50.


733 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ÖZSEVGİ & KARI-KOCA SEVGİSİ - 18/11/2024
Özsevgi ile eşimize olan sevgi dengesini nasıl dengeleriz?, Bunun için neler yapmalıyız?, Neler yapmamalıyız?
"İLİŞKİLERİNİZİ ÖLDÜREN 5 ŞEY: - 03/11/2024
1. Karşı tarafı değiştirmeye çalışmak, 2. Onu anlamak için artık çaba sarf etmemek,
ŞEHİTLİK - 27/10/2024
Şehit Olma Nedir?, Şehitlik Mertebesine Nasıl Ulaşılır?, Şehit Olmanın Psikolojik, Pedagojik, Sosyolojik, Milli Manevi Yorumları Nelerdir?,
KINA GECESİNİN GELİN, DAMAT, EBEVEYNLER VE ARKADAŞLAR İÇİN PSİKOLOJİK ANLAMI NEDİR? - 20/10/2024
Kına gecesi, kültürel ve geleneksel bir etkinlik olup, gelin ve damadın hayatındaki önemli bir dönüm noktasını temsil eder.
PSİKOLOJİSİ BOZUK OLANLAR NE GİBİ HAYAT KOÇLUĞU ALABİLİRLER? - 14/10/2024
Psikolojik sorunlar yaşayan bireyler için Hayat Koçluğu hizmetleri, destekleyici bir yaklaşım sunabilir. Ancak bu hizmetlerin, profesyonel psikoterapi veya psikiyatri tedavisi ile birlikte değerlendirilmesi önemlidir.
YALNIZLİK VE SAĞLIK KONULARINDA YÜKSEK KAYGILARIM VAR. - 09/10/2024
Soru:Yalnızlik ve Sağlık konularında yüksek kaygılarım var , bunun için neler önerirsiniz, örneklerle açıklar mısın?
KARI-KOCA İLİŞKİLERİNİN MÜKEMMEL OLMASI İÇİN GEREKEN AİLEVİ DEĞERLER - 30/09/2024
Karı-koca ilişkilerinin mükemmelliği ve sağlam temeller üzerine kurulabilmesi için aile değerleri, ilişkinin sağlıklı, saygılı ve sevgi dolu bir şekilde ilerlemesine yardımcı olan temel prensiplerdir.
ARASTİRMALARA GORE İNTERNET FENOMENLERİ DAHA COK NEDEN İNTİHAR EDİYOR? - 27/09/2024
İnternet fenomenlerinin intihar oranlarının yüksek olmasının birkaç nedeni bulunmaktadır. İşte bu nedenlerden bazıları:
ARASTİRMALARA GORE İNTERNET FENOMENLERİ DAHA COK NEDEN İNTİHAR EDİYOR? - 27/09/2024
İnternet fenomenlerinin intihar oranlarının yüksek olmasının birkaç nedeni bulunmaktadır. İşte bu nedenlerden bazıları:
 Devamı
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam179
Toplam Ziyaret412578
Köşe Yazıları
Aile Evlilik Çift Terapisti 0533 373 81 23
5 Yaş Çocuğu

Aile Evlilik Çift Terapisti Fulya Güner 05333738123
OKB’nin Nedenleri..

Aile ve Çift Danışmanı Psikolog Atakan Şahin 05057675885
Anksiyete ve baş etmenin yolları

aile ve çift danışmanı sinem sayışman 05057675885
METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUK TESTİ

Avukat yasin gedikli 0505 767 5885
BAŞARI ÖYKÜMÜZ

BARIŞ YILMAZ
- ANLAŞILMAK İSTEYEN KADIN NE YAPMALI –

Bireysel Aile Psikolog Fulya Beyribey +90 (546) 932 46 24
ÇOCUK VE ERGENLERDE OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK

çocuk gelişim uzmanı Suzan SEVİNDİK
ÇOCUKLAR NEYİ UNUTMAZ

Dr. Mehmet A. Eroğlu Yaşam-Eğitim Koçu 0544 7243650
İkigai

evlilik cinsel terapist nesrin örek 05057675885
Cinsel isteksizlik nasıl ele alınmalı ve tedavi edilmelir?

İSTANBUL YAŞAM KOÇU YÜKSEL KÖKSAL05354336620
BERTRAND RUSSELL’IN ‘MUTLU OLMA SANATI’ İSİMLİ KİTABINDAN ÇIKARILACAK 6 DERS

istanbul yaşam koçu 05321583555
KENDİNİ GERÇEKLEŞTİREN KEHANET

Kişisel gelişim testleri 0505 767 5885
- Başkalarıyla Yaşayabilme Testi -

Psikolog Nagehan Erçakar
PSİKOLOG VE PSİKİYATRİST KİMDİR?

Psikolog Buse Yeğin
YEME BOZUKLUĞU NEDİR?

Psikolog Hulya Aydoğan 0532 158 35 55
NARSİSTİK KİŞİLİK BOZUKLUĞU

Psikolog Pedagog Aile Evlilik ve çift terapisi
Dr. Psk. Aile Evlilik Çift Danışmanı Ekrem ÇULFA hakkında yazılan yorum, tavsiye, öneri ve faydalar

Psk. Dan. Furkan Çulfa 0544 724 36 50
Okula Gitmenin Psikolojik Olarak Olumlu Katkıları Nelerdir?

Sosyolog Merve Ege tel 0505 767 5885
İntihar

Uzman Klinik Psikolog Hatice Büşra KARA 05557493919
DEPRESİF GENÇLER VE DEPRESİF EBEVEYNLER

Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS
Kendi Varlığını Duyurma Haykırışı: Saldırganlık ve Kızgınlık

uzman klinik psikolog sabiha ışık 05301221102
Antisosyal Kişilik Bozukluğu

Uzman Psikolog Gülşah Babaoğlu
Profesyonel yardım alanların ve bu desteği veren Çocuk Ergen Psikologu, Çocuk Ergen Pedagogu 3

Uzman Psikolog Hakan ÖZBAYİS-0533 373 8123
PSİKOTERAPİ NEDİR?

Uzman Psikolog Çağla Tekeli
Bağlanma Korkusu

Yasam Koçu Öğrenci Koçu istanbulda Ayşim Çulfa
Ebeveynler Çocuklarının Karne Notları İle ilgili Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalılar?

YAŞAM AİLE KOÇU DİLRUBA GÜNDÜZ 05301642034
BEN DEĞİL BİZ OLABİLMEK

YAŞAM KOÇU ÖĞRENCİ KOÇU SİNAN SEYFİ YETKİNER
STRES YÖNETİMİ

Uzman Klinik Psikolog Gülten Demirdöven 0216-3476003
BOŞANMALAR ÇOCUKLARI NASIL ETKİLİYOR?

Uzman Klinik Psikolog Pedagog Gülten Demirdöven Kadıköy 0544-7243650
BAZI İNSANLAR NEDEN YALAN SÖYLERLER?-2

Psikolog Esra Gökcen 0533-3738123
YAŞAM KOÇUNA GİTMENİN FAYDALARI

Aile,İlişki ve Evlilik Danışmanı 0533 373 81 23
ÖZSEVGİ & KARI-KOCA SEVGİSİ

Nesrin Örek Aile,Çift,İlişki ve Bireysel Danışmanlık
Çocuklarda Davranım Bozuklukları

Hipnoz Eğitimi 0544-7243650
HİPNOZ EĞİTİMİ SEMİNERLERİ

Psikolog Didem Pedagog İstanbul
BEBEK VE MÜZİK

Pedagog Barış Çakır (Çocuk Psikoloğu)
SINAV KAYGISI İLE BAŞETME KONUSUNDA BAZI ÖNERİLER

Misafir Kalemler
Erkekler Her Zaman Cinselliğe Hazır mıdır?

Öğrenci Koçları,05447243650

Psikiyatriste Danışın,0505-7675885

Psikolojik Danışmanlar Sitesi

Psikologlar Sitesi, 05447243650

Yaşam Koçları,05333738123

Hava Durumu
Saat
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.425434.5633
Euro36.250536.3957